12 februarie 2018, 16:00 Realitatea moldovenească views 12745
Poliția a procurat automobile pentru transportarea persoanelor deținute
12 februarie 2018, 16:00 Realitatea moldovenească views 12745

Poliția a procurat automobile pentru transportarea persoanelor deținute

Poliția a procurat zece automobile pentru transportarea persoanelor deținute. Acestea au fost transmise astăzi Inspectoratelor de Poliție teritoriale.

În cadrul unei conferințe de presă, șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari, a specificat că autospecialele au fost echipate în conformitate cu standardele internaționale în domeniul drepturilor omului și prevenirii maltratării și abuzului asupra deținuților.

„Vehiculele dispun de sisteme de climatizare. Acestea au fost reutilate în țară, în așa mod costul lor a fost unul mai mic. Anul acesta vor fi procurate încă 15 autospeciale, astfel încât vor fi înlocuite toate autovehiculele vechi pentru transportarea deținuților", a spus Pînzari.

La rândul său, Dorin Purice, secretar de stat al MAI în domeniul ordinii și securității publice, prevenirii și combaterii criminalității, a menționat că automobilele sînt asamblate în conformitate cu recomandările instituțiilor internaționale și ale ONG-urilor.

„Unitățile de transport au fost repartizate inspectoratelor teritoriale de poliție din: Anenii Noi, Bălți, Cahul, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Edineț, Orhei, Ungheni și Chișinău. Totodată, a fost procurat un set de echipamente speciale pentru angajații implicați în procesul de escortare și anume măști antigaz și veste antiglonț", a afirmat Dorin Purice.

Autospecialele au fost achiziționate cu aproape nouă milioane de lei, bani oferiți de Uniunea Europeană. Acestea au fost procurate în contextul implementării strategiei de dezvoltare a poliției pentru anii 2016-2020, precum și a implementării activităților prevăzute în planul de acțiuni privind reducerea cazurilor de maltratare, abuz și discriminare a persoanelor aflate în custodia poliției pentru anii 2017 – 2020.

Uniunea Europeană va oferi pînă la 51 de milioane de euro pentru a susține implementarea elementelor-cheie ale strategiei de dezvoltare a poliției. Înainte ca această sumă să fie disponibilă, Guvernul de la Chișinău trebuie să îndeplinească anumite condiții și să obțină rezultate măsurabile privind dezvoltarea poliției, stabilite în acordurile dintre UE și autoritățile naționale.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

politia , automobil , deținuți

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
2497 locuitori

Şipca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vesioloe și Şipca. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Şipca alcătuia 2497 de cetăţeni în anul 1997. Satul Șipca a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.