17 februarie 2018, 15:00 Realitatea moldovenească views 12118
MAI va verifica stilul de viață al polițiștilor
17 februarie 2018, 15:00 Realitatea moldovenească views 12118

MAI va verifica stilul de viață al polițiștilor

Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) din cadrul Ministerului Afaceri Interne (MAI) urmează să-și schimbe denumirea dar totodată va avea și unele funcții noi.

Una dintre acestea este de a verifica stilul de viață al polițiștilor.

Ministrul de Interne Alexandru Jizdan spune că după reforma aparatului Guvernului și autoritățile publice s-au reformat. De aici a venit și necesitatea de a schimba denumirea SPIA

„Noi păstrăm această entitate care are menirea de a proteja sistemul într-o oarecare măsură, de a proteja secretul de stat și inclusiv de a depista și elementele de corupție. Ideea de bază este ca noi prin intermediul acestui serviciu să avem o roentgenografie a sistemului", spune ministrul de Interne.

Totodată Jizdan spune că această angajații SPIA au început un exercițiu nou, și anume de a verifica stilul de viață al angajatului poliției.

„Atunci cînd identificăm o persoană la care venitul său nu corespunde cu stilul de viață noi îl luăm în vizor", a detaliat ministrul.

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

MAI , stil de viață , politia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
2709 locuitori

Antoneşti este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Antoneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Ștefan Vodă și la 114 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 2709 oameni. Satul Antoneşti a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.