28 februarie 2018, 14:55 Realitatea moldovenească views 14463
Rutele pentru examinarea viitorilor șoferi au fost modificate (Foto)
28 februarie 2018, 14:55 Realitatea moldovenească views 14463

Rutele pentru examinarea viitorilor șoferi au fost modificate (Foto)

Procesul de examninare a viitorilor şoferi a suferit schimbări semnificative.

Mai exact, Agenția Servicii Publice anunță că rutele la proba practică și subproba pe traseu a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, utilizate în cadrul Secției calificare a conducătorilor auto Chişinău (SCCA) şi Secției înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto Bălţi au fost modificate. Schimbările au fost operate pentru a asigura un proces de examinare transparent şi obiectiv.

La elaborarea sistemului de rute de examinare propus pentru SCCA Chişinău s-au exclus sectoarele de drum public cu o intensitate a circulaţiei rutiere foarte sporită şi cele pe care deseori se produc ambuteiaje. Noul sistem permite examinarea a trei candidaţi pe o rută fără a se reveni la punctul de pornire, ceea ce va contribui la fluidizarea procesului de evaluare.

Astfel, pentru Secția calificare a conducătorilor auto din municipiul Chişinău numărul rutelor de examinare la categoriile/subcategoriile B, BE, D1, D1E şi D au fost reduse de la zece la cinci. Lungimea rutei s-a mărit de la 6,6 km - 8,2 km la peste 21 km, astfel fiecărei persoane examinate îi revin cîte 7 km. La fel, s-a micșorat și numărul rutelor de examinare la categoriile/subcategoriile C1, C1E, C şi CE de la cinci la trei. Și în acest caz lungimea rutei s-a mărit de la 8 km la 24 de km, fiecărei persoane revenindu-i cîte 8 km.

Pentru Secția înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din municipiul Bălţi, la categoriile/subcategoriile B, BE, D1, D1E şi D, au fost modificate rutele de examinare nr. 5 şi nr. 6, concomitent a fost aprobată și o rută nouă, ruta nr. 9. Lungimea traseelor este de la 7,5 km la 9,5 km. Pe fiecare rută va fi examinată cîte o singură persoană. La categoriile/subcategoriile C1, C1E, C şi CE sînt aprobate patru rute de examinare. Lungimea lor variază între 10 și 19 km și prevede examinarea uneia sau a două persoane, în funcție de lungimea rutei.

Reamintim că, în prezent, selecția rutelor pentru fiecare candidat examinat în parte se efectuează aleatoriu, printr-un sistem automatizat. De asemenea, înainte de susținerea probei practice, în scopul acomodării cu vehiculul utilizat în procesul de examinare, candidatului i se oferă posibilitatea de a parcurge o distanţă de pînă la 100 de metri, care nu se include în procedura de evaluare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

soferi , examen , rută

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
3615 locuitori

Bujor este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Bujor este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Hîncești și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3615 oameni. Satul Bujor a fost menționat documentar în anul 1482.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.