01 martie 2018, 16:15 Realitatea moldovenească views 11628
RM împrumută 20 de milioane de dolari pentru a moderniza serviciile guvernamentale
01 martie 2018, 16:15 Realitatea moldovenească views 11628

RM împrumută 20 de milioane de dolari pentru a moderniza serviciile guvernamentale

Republica Moldova va împrumuta 20 milioane de dolari de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru a realiza proiectul de modernizare a serviciilor guvernamentale. În acest sens, deputații au votat, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, Acordul de împrumut, în ambele lecturi.

Documentul prevede acordarea a două împrumuturi. Unul în valoare de 15 milioane de dolari care vor fi oferite de Asociația Internațională pentru Dezvoltare și altul de 5 milioane de dolari oferiți de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Implementarea proiectului de modernizare a serviciilor guvernamentale va contribui la comasarea mai multor servicii existente și accesul la serviciile publice la nivel local prin canale digitale.

Totodată, va fi redus numărul de documente necesare și durata de prestare a serviciilor publice. Termenul de implementare a proiectului este 3 iunie 2023 şi va fi realizat prin intermediul Centrului de Guvernare Electronică.

Ambele Acorduri au fost semnate la 28 noiembrie 2017 de către ministrul Finanțelor al Republicii Moldova.

În cadrul dezbaterilor proiectului în plenul Parlamentului, mai mulți deputați s-au arătat nemulțumiți de faptul că se contractează un nou credit, iar unii parlamentari au venit chiar cu inițiativa ca bani pentru astfel de reforme să fie luați din resursele financiare, care trebuiau să fie recuperate deja din furtul miliardului de la cele trei bănci ale statului.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

împrumut , dolarul , servicii , modernizare

Comentarii

 (1)
  • #1 Evgenii Răspunde Citează selecţia
    Ряд депутатов даже выдвинули инициативу о том, чтобы деньги для таких реформ были взяты из финансовых ресурсов, которые должны были быть возвращены из миллиарда, украденного в трех государственных банках.   SOGLASEN S VASHIM MHENIEM.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1700 locuitori

Gura Căinarului este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gura Căinarului și Zarojeni. Satul Gura Căinarului este situat la distanța de 15 km de orașul Florești și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1700 de oameni. Satul Gura Căinarului este menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.