15 martie 2018, 14:45 Realitatea moldovenească views 11088
Camerele de supravechere a circulației rutiere din raioane vor fi activate
15 martie 2018, 14:45 Realitatea moldovenească views 11088

Camerele de supravechere a circulației rutiere din raioane vor fi activate

Sistemul automatizat de supravechere a circulației rutiere din cele 33 de puncte de monitorizare amplasate în raioanele republicii vor fi activate, informează Noi.md.

Anunţul a fost făcut în cadrul unei şedinţe a Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică.

În prezent, potrivit șefului Direcției politici în domeniul ordinii și securității publice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Anatolie Dănilă, sînt funcționale doar 126 de camere video și 145 de camere foto, instalate pe teritoriul municipiului Chișinău

„Pe traseele din republică au fost instalate alte sisteme de monitorizare decît cele omologate, fapt ce a condus la sistarea funcționării lor. Pe parcursul anului curent, camerele urmează a fi conectate”, a menționat Dănilă.

Cel mai frecvent sînt implicați în accidele rutiere sînt șoferii care depășesc limita de viteză sau se află sub influența alcoolului.

Anatolie Dănilă a menționat că în ultimii ani numărul accidentelor a înregistrat o ușoară descreștere cu aproximativ 11 la sută. 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
596 locuitori

Ocniţa este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Ocniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Camenca și la 169 km de Chișinău. Populaţia satului Ocniţa alcătuia 596 de oameni în anul 2012. Satul Ocnița a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.