22 martie 2018, 16:59 Realitatea moldovenească views 14449
Moldova va avea un Cod Aerian
22 martie 2018, 16:59 Realitatea moldovenească views 14449

Moldova va avea un Cod Aerian

Decretul de promulgare dar şi textul Codului Aerian al Republicii Moldova, aprobat la finele anului trecut de Parlament, vor fi publicate în numărul de mîine al Monitorului Oficial.

Noul Cod Aerian va crea premise legale pentru implementarea Acordului privind Spaţiul Aerian Comun şi va asigura încadrarea funcţională a aviaţiei civile a Republicii Moldova în sistemul european. Noile prevederi vor stabili procedurile de certificare şi operare a aeronavelor, de protecţie a persoanelor şi bunurilor de la sol, de certificare a operatorilor aerieni, aerodromurilor, personalului aeronautic, precum şi a tehnicii aeronautice.

De asemenea, Codul prevede introducerea taxelor de securitate şi de navigaţie aeriană pentru asigurarea serviciilor de securitate aeroportuară şi de navigaţie aeriană. Documentul reglementează activităţile aeronautice civile, stabilește instituţiile cu atribuţii în domeniul administrării aviaţiei civile, precum şi competenţele altor organisme în domeniul siguranţei şi securităţii aviaţiei.

Prezentul cod va intra în vigoare la 12 luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. În această perioadă Guvernul va prezenta Parlamentului propuneri privind aducerea legislaţiei în vigoare în concordanţă cu prezentul cod, va aduce actele sale normative în concordanţă cu prezentul cod şi va asigura modificarea sau abrogarea de către organele centrale de specialitate şi departamente a actelor lor normative ce contravin prezentului cod. De asemenea la data intrării în vigoare a Codului Aerian va fi abrogată Legea aviaţiei civile nr. 1237/1997 (republicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova în 2010).

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

cod , parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1526
Populația:
3775 locuitori

Puhăceni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Puhăceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3775 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din anul 1526.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.