26 martie 2018, 16:50 Realitatea moldovenească views 12550
Beneficiarii Programului Prima Casă pot depune dosarele la bănci
26 martie 2018, 16:50 Realitatea moldovenească views 12550

Beneficiarii Programului Prima Casă pot depune dosarele la bănci

Programul "Prima Casă" este funcţional începînd de astăzi, iar beneficiarii pot deja depune dosarele la bănci.

Cei care vor să-şi cumpere o locuinţă vor plăti iniţial o rată de 10 la sută din credit, adică de trei ori mică în comparaţie cu creditele ipotecare obişnuite. Prima rată achitată poate fi şi mai mare, dacă persoana îşi permite acest lucru.

Programul "Prima Casă" oferă garanţii băncilor din partea statului şi de aceea nu mai este nevoie de gaj pentru contractarea unui împrumut. Guvernul vrea ca un număr cât mai mare de cetăţeni cu venituri mici să poată aplica.

Creditele ipotecare sînt accesibile în trei bănci: Moldindconbank, Victoriabank şi Moldova-Agroindbank.

Programul "Prima Casă" a fost lansat la iniţiativa premierului Pavel Filip, iar la acesta pot aplica cetăţeni cu vîrsta de pînă la de 45 de ani, angajați oficial și care nu au alte imobile, dar nici credite ipotecare. Pentru acest an, în bugetul de stat este prevăzut un fond de garantare a creditelor în valoare de 50 milioane de lei.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

program , casa , banca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
2709 locuitori

Antoneşti este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Antoneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Ștefan Vodă și la 114 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 2709 oameni. Satul Antoneşti a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.