23 aprilie 2018, 11:15 Realitatea moldovenească views 8154
Motocicliștii din Moldova şi-au scos la plimbare bijuteriile pe două roţi (Foto, Video)
23 aprilie 2018, 11:15 Realitatea moldovenească views 8154

Motocicliștii din Moldova şi-au scos la plimbare bijuteriile pe două roţi (Foto, Video)

S-a dat startul unui nou sezon moto. Astăzi, întro atmosferă plină de energie și adrenalină, motocicliștii din Moldova s-au întrunit, conform tradiției, și au ieșit împreună pe străzile Capitalei pentru a-și face intrarea în noul sezon moto.

Leonid Muntean din Tiraspol are două pasiuni: motocicletele și acrobațiile. Uneori îi reușea chiar să le combine. În fotografia din imagini, de acum 50 de ani, el stă pe motocicletă cu capul în jos.

"Asta-i adrenalina, nu oricine înțelege. Cine nu a făcut acest lucru nu-l va înțelege. Eu mă urc pe el și mă transfer în altă lume, mai mult nimic nu-mi trebuie", a menţionat Leonid Muntean, motociclist.

Toți cei care împărtășesc pasiunea lui Leonid Muntean s-au adunat azi în Piața Marii Adunări Naționale. Nicio altă locație nu este acceptată – deschiderea sezonului trebuie să fie ca la carte.

"Vin zilele calde și începem să călătorim prin toată lumea. Unii se pornesc în călătorii în jurul lumii. Împărtășim cum a trecut iarna, cine și ce a mai făcut", a spus un motociclist.

Dacă să asculți cum iubitorii de adrenalină comunică între ei, n-ai să auzi niciun nume obișnuit. Doar tradiționalele porecle: "Moșul", "Cîinele negru", "Mutantul", "Soarele". Fiecare pseudonim are istoria sa.

După ce au stat un timp în Piața Marii Adunări Naționale, motocicliștii și-au făcut intrarea pe străzile orașului. Este ceva de groază, dar șoferii trebuie să țină cont - a început primăvara motocicliștilor.

Relația dintre șoferi și iubitorii vehiculelor pe două roţi nu este o temă de neglijat. Cei pe două roți sînt siguri: șoferii trebuie să se uite cât mai des în oglinzile retrovizoare.

"Sînt dintre cei care special îți taie calea. Ieri cineva m-a împins spre marginea șoselei, azi altcineva ocolea o groapă și mai nu ne-am ciocnit. Trebuie să te uiți bine după ei. – Ați avut și situații când v-ați răsturnat din cauza lor? – Da. – A fost dureros? – Mi-am frânt un deget. Ăsta, sau ăsta...", a precizat un motociclist.

Pentru a evita situațiile extreme și accidentele, punctul final al paradei de azi a fost scuarul din Catedrala mitropolitană. Chiar și așa, fiecare dintre ei știe, că Dumnezeu ne păzește, doar dacă singuri avem grijă de noi.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

motocicletă , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
773 locuitori

Bilicenii Noi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile lipovanca, Bilicenii Noi, Mîndreștii Noi. Localitatea se află la 15 km de oraşul Sîngerei şi la 109 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 773 de oameni. Satul Bilicenii Noi a fost atestat documentar în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.