29 mai 2018, 10:30 Realitatea moldovenească views 9402
O nouă rundă de negocieri în formatul 5+2 are loc în Italia
29 mai 2018, 10:30 Realitatea moldovenească views 9402

O nouă rundă de negocieri în formatul 5+2 are loc în Italia

O nouă rundă de negocieri în formatul 5+2 are loc azi şi mîine, în capitala Italiei, Roma.

Vor fi abordate subiectele prioritare în procesul de reglementare transnistreană pentru perioada următoare. La negocieri participă viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

Vor mai fi prezenţi reprezentanţi ai Tiraspolului, dar şi din partea OSCE, a Federației Ruse, Ucrainei, Uniunii Europene și a Statelor Unite.

Ultima rundă de negocieri a avut loc în noiembrie 2017, la Viena. Reprezentanții OSCE au salutat atunci semnarea mai multor protocoale dintre Chișinău și Tiraspol, care se refereau la școlile cu predare în limba română, accesul fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole, admiterea maşinilor înregistrate în regiunea transnistreană în traficul internaţional şi restabilirea telefoniei fixe și mobile între ambele maluri. Unele dintre aceste probleme Guvernul a reuşit deja să le rezolve.

Sursa: publika.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1777
Populația:
476 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 476 de oameni. Satul Frumuşica a fost menționat documentar în anul 1777.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.