26 iunie 2018, 11:31 Realitatea moldovenească views 9228
Femeia, acuzată de spionaj în favoarea României, a făcut primele declarații
26 iunie 2018, 11:31 Realitatea moldovenească views 9228

Femeia, acuzată de spionaj în favoarea României, a făcut primele declarații

Carina Țurcan, femeia de afaceri arestată în Rusia pentru spionaj și acuzată că ar fi furnizat informații secrete României, a făcut primele declarații după arestarea sa.

Carina Ţurcan neagă acuzăţiile şi a declarat luni pentru Moskovskii Komsomoleţ că detenţia este o „încercare" peste care va trece şi că în acest moment „societatea este împotriva ei". Ea este închisă acum în penitenciarul Lefortovo, într-o celulă normală, cu o altă deţinută.

Singura sa nemulţumire este că, fiind vegetariană, mîncarea din închisoare nu îi asigură tot necesarul nutriţional.

Potrivit publicaţiei ruseşti, Ţurcan a cerut doar cărţi. Ea spune că în rest a fost bine tratată în penitenciar, dar acuză că o mare parte din informaţiile despre ea care au apărut în presa rusă au fost „în mod clar pregătite dinainte."

„Înţeleg că am devenit parte dintr-un joc, că mecanismul funcţionează împotriva mea. Poţi închide un om, dar nu îl poţi frînge", a mai spus Ţurcan.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

spionaj , Romania , declarație

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
542 locuitori

Lazo este un sat din cadrul comunei Hăsnăşenii Noi, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Drochia și la 164 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 542 de oameni. Satul Lazo a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.