10 iulie 2018, 16:05 Realitatea moldovenească views 8348
În sistemul asigurărilor obligatorii de asistență medicală va apărea termenul
10 iulie 2018, 16:05 Realitatea moldovenească views 8348

În sistemul asigurărilor obligatorii de asistență medicală va apărea termenul "servicii nemedicale plătite în spitale private"

Ministerul Economiei și Infrastructurii a pregătit și a emis pentru consultări publice un proiect de regulament privind serviciile nemedicale furnizate pacienților de către instituțiile sanitare în cadrul asigurărilor medicale obligatorii.

În conformitate cu regulamentul, serviciile non-medicale reprezintă o gamă de servicii furnizate la cererea unui pacient în spații private de sănătate, pentru a crea condiții sporite de confort sau a permite pacientului să aleagă personalul medical sau non-medical pentru a furniza serviciile necesare. Lista serviciilor non-medicale cuprinde 18 titluri, inclusiv servicii ale centrului de afaceri (calculatoare, copiatoare, fax etc.); transmiterea rezultatelor testelor prin e-mail; traducere (în scris și oral); TV, Internet; spălarea sau curățarea hainelor; parcarea în parcarea instituții medicale; însoţirea personala a pacientului și supravegherea copiilor acestuia etc.

Aceste servicii sunt prezentate în mod voluntar, pe baza unui contract încheiat între furnizor și pacient. Tarifele pentru furnizarea de servicii nemedicale vor fi stabilite independent de instituţiile private, în timp ce acestea nu pot depăși costul serviciilor similare în afara sistemului obligatoriu de asigurări de sănătate. Consultarea proiectului se desfășoară până pe 15 iulie

Sursa: infomarket.md

Cuvinte cheie:

servicii , medicina , spital

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1916
Populația:
8 locuitori

Elenovca este un sat din cadrul comunei Tîrnova, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Dondușeni și la 197 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 8 oameni. Satul Elenovca a fost înființat în anul 1916.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.