25 iulie 2018, 12:40 Realitatea moldovenească views 7473
Patriarhul Kirill va vizita Moldova în această toamnă
25 iulie 2018, 12:40 Realitatea moldovenească views 7473

Patriarhul Kirill va vizita Moldova în această toamnă

Despre viitoara vizită în Moldova a Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, a comunicat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unui interviu pentru Sputnik-Moldova, relatează Noi.md.

Potrivit șefului statului, sosirea întîistătătorului Bisericii Ortodoxe Ruse va fi prilejuită de așezarea fundamentului Bisericii „Sfîntul Serghie de Radonej” în capitala Moldovei.

„Ultima dată cînd a fost pe plaiul nostru, el a fost la Chișinău și pe malul stîng. De data aceasta am convenit în prealabil că va vizita Chișinăul, Comratul și Bălțiul. De aceea, sperăm că în toamnă, într-o lună și jumătate, Preasfinția Sa va fi la Chișinău”, a spus președintele.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
935 locuitori

Zăluceni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Zăluceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 36 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 935 de oameni. Prima atestare documentară a satului Zăluceni datează din anul 1624.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.