27 iulie 2018, 16:40 Realitatea moldovenească views 11244
Reguli noi pentru cei care doresc să obțină permisul de conducere
27 iulie 2018, 16:40 Realitatea moldovenească views 11244

Reguli noi pentru cei care doresc să obțină permisul de conducere

Nu doar instructorul auto, dar și persoana aflată la volan vor purta, împreună, răspundere pentru încălcarea regulilor de circulație sau, după caz, pentru pagubele accidentelor de circulaţie, în timpul pregătirii practice a șoferilor și a examenului pentru obținerea permisului de conducere.

Schimbările au fost propuse în noul Proiect de lege cu privire la calificarea conducătorilor auto, înaintat de MAI.

Totodată, noile prevederi reglementează procedura de documentare video şi audio a procesului de examinare, condiţiile tehnice în care se realizează şi stochează înregistrările, precum şi dreptul de acces la informaţiile date. Măsura are drept scop diminuarea riscului de corupție în timpul desfășurării examenelor pentru obținerea permisului de conducere.

De asemenea, proiectul va exclude orice risc de conducere a vehiculelor de către persoane cu maladii incompatibile cu capacitatea de a conduce vehicule sau deficienţe psihice, încît segmentul verificării medicale şi psihologice a conducătorilor auto este unul vulnerabil, spun autorii.

Inițiativa mai propune introducerea, în premieră pentru Republica Moldova, noțiunilor de "examinator" și "atestatul examinatorului". În context, sînt descrise cerințele și condițiile impuse pentru obţinerea calităţii de examinator.

Menționăm că, în prezent, în Republica Moldova nu există un singur act normativ, care să reglementeze obţinerea dreptului de a conduce vehicule.

Sursa: tv8.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1888
Populația:
776 locuitori

Clococenii Vechi este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Glodeni şi la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 776 de oameni. Satul Clococenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1888.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.