28 iulie 2018, 13:00 Realitatea moldovenească views 11041
Persoanele decorate cu distincţii de stat de tip „cruce” vor beneficia de o alocaţie nominală
28 iulie 2018, 13:00 Realitatea moldovenească views 11041

Persoanele decorate cu distincţii de stat de tip „cruce” vor beneficia de o alocaţie nominală

Persoanele decorate cu distincţii de stat de tip „cruce" vor beneficia de o alocaţie nominală, potrivit unor modificări legislative adoptate astăzi în prima și a doua lectură de către Parlament, transmite MOLDPRES.

Conform documentului, cuantumul alocației va fi de 100 de lei lunar. Persoanele vor beneficia de dreptul la alocaţie nominală doar dacă aceștia vor fi pensionați. Totodată, persoanelor decorate care se încadrează în mai multe categorii de beneficiari de alocații nominale li se stabilește o singură alocație, la alegere.

Documentul intră în vigoare la 1 ianuarie 2019.

În prezent, în cadrul sistemului de decorații de stat al Republicii Moldova există o singură distincție de tip „cruce", și anume „Crucea Misiunilor Internaționale".

Anual, în cadrul misiunilor/operațiilor internaționale participă circa 100 de cetățeni ai Republicii Moldova. Din anul 1997 și până în prezent, în cadrul misiunilor internaționale au participat circa 600 de militari. Dintre aceștia, 120 și-au stabilit dreptul la pensie, iar jumătate din acest număr au fost decorați cu diferite distincții de stat. Anual, circa 30 de militari activi sunt decorați.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

distinctie , indemnizatii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1552
Populația:
13164 locuitori
Logo

Floreşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Florești. Amplasat pe malul stîng al rîului Răut, oraşul Floreşti este situat la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 13164 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează de la mijlocul secolului XVI (între 1552-1561), cînd domnitorul Moldovei, Alexandru Lăpuşneanu, întărea slugilor sale Flore, Ilie Pohreb şi Oanţa, un loc pustiu, pentru a întemeia un sat. Satul fondat ia numele de Floreşti, iar în secolul XVII ajunge în proprietatea cronicarului Miron Costin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.