24 august 2018, 15:05 Realitatea moldovenească views 14608
Garda de Onoare a defilat la parada militară de la Kiev
24 august 2018, 15:05 Realitatea moldovenească views 14608

Garda de Onoare a defilat la parada militară de la Kiev

Militarii Armatei Naţionale au participat astăzi pe, la parada militară, organizată cu ocazia Zilei Independenţei Ucrainei. La evenimentul, care a avut loc pe bulevardul Khreshchatyk din Kiev, a fost prezent şi Secretarul de Stat, Vladimir Iliev.

Plutonul, format din 30 de ofiţeri, subofiţeri şi soldaţi ai Companiei Gărzii de Onoare, a fost condus de maiorul Vasile Ojoga, iar drapelul de stat a fost purtat de plutonierul Valerii Băţ.

În acest an, la parada militară de la Kiev au defilat 4 500 militari ucraineni cu 250 unităţi de tehnică. De asemenea, la eveniment au participat contingente din 13 ţări - Austria, Canada, Cehia, Danemarca, Estonia, Georgia, Letonia, Lituania, Republica Moldova, Polonia, România, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, SUA.

Republica Moldova participă pentru al doilea an consecutiv la parada militară din Ucraina.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

parada , militari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
8 locuitori

Ghizdita este loc.st.c.f. din comuna Fîntînița, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Drochia și la 175 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 8 oameni. Loc.st.c.f. Ghizdita a fost înființată la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.