30 august 2018, 12:10 Realitatea moldovenească views 10351
Trei manifestații se vor ”bate cap în cap” sîmbătă în PMAN
30 august 2018, 12:10 Realitatea moldovenească views 10351

Trei manifestații se vor ”bate cap în cap” sîmbătă în PMAN

Și pentru această sîmbătă, în centrul Chișinăului, sînt anunțate manifestații organizate de forțe politice și reprezentanți ai societății civile cu viziuni diametral opuse.

Organizatorii nu s-au putut înțelege în privința împărțirii Pieței Marii Adunări Naționale, iar autoritățile sugerează că acțiunile se vor desfășura concomitent, similar cu protestele din 26 august.

Partidul Socialiștilor a anunțat o manifestație la care, potrivit organizatorilor, ar urma să participe aproximativ 20.000 de persoane. Socialiștii au anunțat mai multe locuri pentru acest eveniment, inclusiv Piața Marii Adunări Naționale.

Tot aici, și automobiliștii, care au mai protestat în ultimul timp împotriva scumpirii carburanților, au anunțat o acțiune.

Organizatorii nu au putut conveni în privința împărțirii Pieței, a comunicat pentru Radio Chișinău șeful Direcției juridice a Primăriei, Valeriu Bogdan. El a sugerat că manifestațiile se vor desfășura într-un mod similar cu protestele din 26 august.

„Noi am făcut ședință, dar ei nu au ajuns la un numitor comun. Și pe 26 august am avut diferite proteste, dar nu au fost încălcări, violențe, sau ciocniri între manifestanți. Am mers pe aceeași idee și pentru 1 septembrie. Atîta timp cît nu avem dovezi clare că se încalcă Legea cu privire la întruniri, noi nu putem interzice nimănui să desfășoare manifestații", spune Valeriu Bogdan.

Tot sîmbătă organizația unionistă Acțiunea 2012 a anunțat Marea Adunare Centenară, la care vor fi prezenți și participanții la Marșul Centenarului care au întîmpinat dificultăți la intrarea în Republica Moldova.

Amintim că duminică, 26 august a avut loc un amplu protest al opoziției, în centrul Chișinăului. Tot în Piața Marii Adunări naționale, Partidul Șor a organizat o contramanifestație cu grătare și mîncare, participanții fiind păziți de poliție.

Sursa: timpul.md

Cuvinte cheie:

PMAN , protest

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
728 locuitori

Floreşti este un sat din cadrul comunei Buciumeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 728 de oameni. Satul Florești a fost menționat documentar în anul 1666.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.