04 septembrie 2018, 12:00 Realitatea moldovenească views 1884
În sudul ţării au fost depistate noi focare de pestă porcină
04 septembrie 2018, 12:00 Realitatea moldovenească views 1884

În sudul ţării au fost depistate noi focare de pestă porcină

Noile cazuri de pestă porcină africană au fost confirmate de Centrul Republican de Diagnostică Veterinară la data de 27 și 29 august, la porci domestici, din satele Crocmaz și Olănești, raionul Ștefan Vodă, și satul Giurgiulești, raionul Cahul.

Potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, comisiile Antiepizootice Excepționale din Ștefan Vodă și Cahul au aprobat Planul complex de măsuri pentru combaterea și eradicarea focarelor.

Anchetele epidemiologice au fost realizate de către echipele de inspectori ai Subdiviziunilor teritoriale pentru siguranța alimentelor Ștefan Vodă și Cahul.

În contextul apariției focarului de pestă porcină africană, ANSA monitorizează situația epizootică şi reaminteşte proprietarilor de porci să nu hrănească animalele cu resturi alimentare, să nu-i lase liberi şi să îşi schimbe hainele înainte de a intra în adăposturile animalelor.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

pesta porcină

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1933
Populația:
1090 locuitori

Ruseni este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Satul este situat la o distanță de 3 km de orașul Anenii Noi și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1090 locuitori. Satul Ruseni a fost înființat în anul 1933.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.