05 octombrie 2018, 16:45 Realitatea moldovenească views 10922
Rezervele Moldovei au trecut de 3,0 mlrd. dolari
05 octombrie 2018, 16:45 Realitatea moldovenească views 10922

Rezervele Moldovei au trecut de 3,0 mlrd. dolari

Vasile Balan

Și iarăși Banca Națională a raportat cu mîndrie creșterea rezervelor valutare – acestea au trecut deja de 3,0 mlrd. dolari SUA.

Apare întrebarea : de cîte rezerve are nevoie Banca Națională (citește –Republica Moildova) pentru a asigura stabilitatea sistemului financiar și ce parte a mijloacelor acumulate poate fi îndreptată pentru dezvoltarea țării?

În timp ce rezervele noastre constituiau cîteva sute de milioane de dolari SUA, ni se spunea, cu trimitere la știința economică, că acestea trebuie să fie egale cu volumul de trei luni al importurilor, ceea ce astăzi constituie cca 1,4 mlrd. dolari SUA. Rezervele valutare au depășit volumul importurilor pe trei luni încă 10 ani în urmă, iar noi tot acumulăm și acumulăm. Și cum rămîne cu știința economică? Și la ce bun le acumulăm în continuare?

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

bani , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
1020 locuitori

Colosova este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Crasnaia Besarabia, Pobeda și Colosova. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Grigoriopol și la 78 km de Chișinău. Populaţia satului Colosova alcătuia 1020 de oameni în anul 2000. Satul Colosova a fost întemeiat în anul 1809 cu denumirea Bergdorf.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.