09 octombrie 2018, 16:45 Realitatea moldovenească views 10192
Cum să abolim funcția președintelui? Sau tot noul este un vechi dat uitării
09 octombrie 2018, 16:45 Realitatea moldovenească views 10192

Cum să abolim funcția președintelui? Sau tot noul este un vechi dat uitării

Acum o săptămînă președintele parlamentului Andrian Candu a declarat, că dacă Partidul democrat va face parte din majoritatea parlamentară, el ar putea pune problema desființării instituției prezidențiale.

"Vreau să întreb: avem noi nevoie de instituția prezidențială și de președinte, merită să cheltuim bani în acest scop, dacă deja a patra oară noi îi îndeplinim atribuțiile? Președintele nu poartă răspundere pentru succesele sau eșecurile acestui guvern ", - a declarat spicherul.

Majoritatea experților au fost de părere că este vorba despre o demonstrare pre-electorală a mușchilor în condițiile conflictului permanent între PD-ul aflat la guvernare și șeful statului (recent, Igor Dodon a fost încă odată suspendat "temporar"din funcție deoarece a refuzat să semneze decretele privind numirea celor doi miniștri noi, iar după ce a întors parlamentului Legea privind desființarea stadionului republican, el riscă să fie suspendat încă odată). Totuși unii comentatori politici nu exclud că după alegeri democrații într-adevăr ar putea pune problema abolirii postului de președinte, pe motiv că astfel vom "economisi semnificativ mijloacele care azi se irosesc pentru întreținerea administrației președintelui, în timp ce acești bani ar putea fi utilizați pentru proiectele sociale, care ar permite îmbunătățirea vieții cetățenilor ".

Continuarea aeticolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

președinte , parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1646
Populația:
3770 locuitori

Racovăţ este un sat şi comună din raionul Soroca. Racovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 17 km de orașul Soroca și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3770 de oameni. Satul Racovăț a fost menționat documentar în anul 1646.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.