29 noiembrie 2018, 15:00 Realitatea moldovenească views 11292
Venituri mai mari pentru carabinierii moldoveni
29 noiembrie 2018, 15:00 Realitatea moldovenească views 11292

Venituri mai mari pentru carabinierii moldoveni

Vor avea venituri mai mari, dar şi atribuţii mai multe. E vorba de carabinerii care vor putea întocmi procese verbale infractorilor care încălcă sau tulbură ordinea publică, iar un sfert din valoarea amenzilor aplicate va ajunge în buzunarele lor.

Asemenea competențe vor avea doar militarii angajaţi prin contract. Prevederile se regăsesc într-un proiect de lege votat, recent, de către parlamentari.

În prezent, carabinierii doar depistează răufăcătorii şi îi dau pe mîna pe poliţiei. Pentru că dau bir cu fugiţii, mulţi rămîn nepedepsiţi. Noua atribuţie - cea de agent constatator îi va face pe cetăţeni mai responsabili, iar pe militari mai operativi, spun ei.

Militarii vor fi instruiţi în acest sens.

Legea, care face parte din reforma Departamentului trupelor de carabinieri, va intra în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul oficial.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

carabinieri , venit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1650
Populația:
888 locuitori

Cuzmin este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Camenca și la 160 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 888 de oameni. Satul Cuzmin a fost menționat documentar în anul 1650.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.