22 ianuarie 2019, 12:45 Realitatea moldovenească views 14865
De la începutul anului, 200 de producători agricoli au primit subvenții
22 ianuarie 2019, 12:45 Realitatea moldovenească views 14865

De la începutul anului, 200 de producători agricoli au primit subvenții

De la începutul anului curent, 216 producători agricoli ce au efectuat investiții în dezvoltarea sectorului agroindustrial și mediului rural au beneficiat de subvenții, iar suma totală autorizată spre plată constituie 12,6 mln lei.

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a reluat procesul de autorizare a cererilor de solicitare a sprijinului financiar din anul 2018, rămase fără acoperire financiară, din cauza epuizării mijloacelor Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural pentru anul trecut.

Totodată, în perioada 22-25 ianuarie curent, AIPA va desfășura o campanie de informare privind acordarea subvențiilor pentru anul 2019. Colaboratorii instituției vor ajunge în 13 raioane ale țării și vor informa fermierii despre posibilitățile de accesare a subvențiilor, procedurile de recepționare a cererilor, erorile depistate în procesul de administrare a dosarelor. De asemenea, potențialii beneficiari de subvenții vor fi atenționați cu privire la respectarea criteriilor de eligibilitate pentru obținerea acestui suport financiar.

Mărimea Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural pentru anul curent va constitui 900 milioane de lei. Suma este echivalentă celei alocate în anul trecut.

În 2018, AIPA a recepționat un număr record de peste 7400 de dosare de solicitare a sprijinului financiar, pentru 4411 producători agricoli unici, în valoare totală de peste 1 miliard lei.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

agricultura , subvenţii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1698
Populația:
3394 locuitori

Chiştelniţa este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Chiştelniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 35 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3394 de oameni. Satul Chiştelniţa a fost menționat documentar în anul 1698 cu denumirea Hoimănești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.