13 august 2012, 11:43 Realitatea moldovenească views 8156
13 august 2012, 11:43 Realitatea moldovenească views 8156

Agenţii rutieri din Moldova, primii la un concurs internaţional

Echipa colaboratorilor Poliţiei Rutiere din Moldova s-a plasat pe locul de frunte la concursul internaţional anual privind capacităţile profesionale ale colaboratorilor poliţiei rutiere, organizat în acest an în Belarus. Agenţii rutieri din Moldova şi-au demonstrat cunoştinţele şi capacităţile profesionale, reuşind să se impună în faţa colegilor din Rusia, Ucraina şi Republica Belarus.

În cadrul celei de-a 14-a ediţie a concursului, echipele şi-au pus la încercare abilităţile profesionale în mai multe probe, precum dirijarea traficului rutier, cunoaşterea Regulamentului Circulaţiei Rutiere, acordarea ajutorului medical, lupta corp la corp, conducerea automobilului în situaţii extreme, tragerea în ţintă, reţinerea forţată cu tragerea la ţintă din mişcare etc. Pentru fiecare probă echipele au fost punctate, iar, la final, echipa formată din Dumitru Dermenji, Igor Vrînceanu, Iurii Cuşnir şi Alexandru Buruian a fost cea care a acumulat punctajul maxim, fapt pentru care au fost decoraţi cu diplome şi cupa concursului.

Concursul internaţional a avut drept scop consolidarea relaţiilor de cooperare între organele afacerilor interne din ţările participante, schimbul de cunoştinţe, experienţă şi a bunelor practici din domeniul rutier.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
1902 locuitori

Popeştii de Jos este un sat şi comună din raionul Drochia. Popeştii de Jos este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 28 km de orașul Drochia și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1902 oameni. Satul Popeştii de Jos a fost menționat documentar în anul 1606.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.