30 mai 2019, 12:45 Realitatea moldovenească views 21696
În noi se investesc miliarde. Dar de ce noi nu simțim acest lucru?
30 mai 2019, 12:45 Realitatea moldovenească views 21696

În noi se investesc miliarde. Dar de ce noi nu simțim acest lucru?

"Trei lucruri duc la ruinare: femeile, cursele de cai și încrederea în experți", a spus odată președintele Franței, Georges Pompidou. Primele două "cauze ale ruinării" le lăsăm pe conștiința autorului, iar despre încrederea nelimitată în experți, mai ales în cei străini, merită să vorbim.

Băncile inutile

La începutul anului curent, presa moldovenească scria că în primăvară pe străzile capitalei vor apărea niște bănci din beton, inovaționale, imprimate conform tehnologiei 3D. Inovatoare era metoda în sine, dar și funcționalitatea lor, băncile fiind combinate cu un ghiveci pentru flori și o urnă. Noile bănci fac parte din proiectul "Orașe verzi durabile pentru Moldova", implementat de Programul de dezvoltare ONU. Costul lui total depășește suma de zeci de mii de dolari, dintre care aproape opt oferite cu titlu de grant. La elaborarea lui au muncit luni în șir numeroși designeri, arhitecți și personal tehnic.

"Este un proiect inovațional, care presupune tehnologia imprimării 3D. Este o structură aparte, care nu poate fi obținută în mod obișnuit și care nu poate fi distrusă", relata atunci Alexandru Rotaru, managerul proiectului Programului de dezvoltare ONU.

În total, se preconiza instalarea a 25 bănci de acest fel, toate vor împodobi sectorul Ciocana.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

miliard , investiţii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1590
Populația:
392 locuitori

Receşti este un sat din cadrul comunei Dobruşa, raionul Șoldăneşti. Satul are o suprafaţă de circa 0.50 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.25 km. Satul Recești este situat la o distanță de 30 km de orașul Șoldănești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 392 de oameni. Prima atestare a satului Recești datează din anul 1590.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.