01 iulie 2019, 10:40 Realitatea moldovenească views 2699
PLDM va participa la alegerile locale în calitate de concurent electoral
01 iulie 2019, 10:40 Realitatea moldovenească views 2699

PLDM va participa la alegerile locale în calitate de concurent electoral

Partidul Liberal Democrat din Moldova va participa în calitate de concurent electoral la alegerile locale generale, programate să aibă loc pe data de 20 octombrie.

Hotărîrea a fost aprobată la ședința Consiliului Politic Națională, desfășurată duminică, 30 iunie, transmite IPN.

Liderul PLDM, Tudor Deliu, a anunțat după ședință că în declarația finală a CNP a fost introdusă o frază unde este menționat faptul că formațiunea pe care o conduce este deschisă spre colaborare pentru alegerile locale cu toate forțele politice de dreapta, parlamentare și extraparlamentare. „Au fost stabiliți termeni concreți, ce are de făcut PLDM în viitorul imediat. Se are în vederea crearea staffurilor electorale, lansarea procedurilor de selectare a potențialilor candidați la funcția de primari, consilieri raionali, consilieri locali", a spus Tudor Deliu.

Potrivit Declarației CNP, PLDM va garanta criteriul de reprezentare a femeilor în procesul de desemnare a candidaților pentru funcțiile de aleși locali, totodată promovînd și acordînd suportul tinerilor candidați. Totodată, este prevăzută asigurarea, după scrutin, a implementării celor mai bune mecanisme de dezvoltare locală pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

În cadrul ședinței au fost aleși doi vicepreședinți ai partidului. este vorba de Alexandru Bujoreanu, președintele organizației teritoriale a PLDM Leova, și Iulian David, președinte al organizației teritoriale Călărași.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

PLDM , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1896
Populația:
391 locuitori

Constantinovca este un sat din cadrul comunei Vladimirovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de 4orașul Slobozia și la 93 km de Chișinău. Populaţia satului Constantinovca alcătuia 391 oameni în anul 2004. Satul Constantinovca a fost menționat documentar în anul 1896.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.