01 iulie 2019, 16:20 Realitatea moldovenească views 3100
Contractul de concesiune semnat cu o firmă din SUA, suspendat
01 iulie 2019, 16:20 Realitatea moldovenească views 3100

Contractul de concesiune semnat cu o firmă din SUA, suspendat

Compania americană „Frontera Resources International LLC", care a obținut dreptul exclusiv de a explora teritoriul R. Moldova pentru identificarea și producerea resurselor de hidrocarburi, nu-și mai continuă activitatea în țara noastră. Contractul de concesionare pe care l-a semnat cu statul în ianuarie 2017 a fost suspendat.

Potrivit înțelegerilor contractuale, „Frontera" urma să exploreze timp de cinci ani circa 40% din teritoriul R. Moldova, cu o posibilă extindere a termenului pentru 45 de ani. Compania promisese investiții iniţiale de șase milioane de dolari, cu o posibilă majorare a investițiilor în R. Moldova pînă la 500 de milioane de dolari.

Proiectul de concesionare semnat cu „Frontera" a fost lăudat din start de Guvernul Filip. Fostul șef al Executivului declara în 2017 că „reformele își spun cuvîntul și se vede o creștere a interesului investitorilor străini față de R. Moldova".

Pînă acum, compania americană nu a investit niciun leu în R. Moldova și nu a început activitățile geologice de explorare a teritoriului pentru identificarea hidrocarburilor.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

hidrocarburi , SUA , contract

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1792
Populația:
150007 locuitori
Logo

Tiraspol este un municipiu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea este situată pe malul stîng al Nistrului la o distanță de 73 km de Chișinău. Conform datelor din 2010 orașul avea o populație de 150007 locuitori. Orașul Tiraspol a fost întemeiat în anul 1792.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.