26 iulie 2019, 15:40 Realitatea moldovenească views 2758
Ostalep: De ce în școlile din Moldova nu se învață deloc despre nazismului românesc?
26 iulie 2019, 15:40 Realitatea moldovenească views 2758

Ostalep: De ce în școlile din Moldova nu se învață deloc despre nazismului românesc?

În sistemul educațional moldovenesc, nu se învață deloc despre nazismul românesc și crearea unui ghetou evreiesc în Chișinău, deși aceste subiecte sînt importante pentru ca copiii să înțeleagă multe procese și pentru vaccinarea împotriva nazismului.

Această opinie a fost exprimată de directorul Institutului pentru studii diplomatice, politice și de securitate, fostul ministru adjunct al Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep, transmite Noi.md.

"Una din multiplele pagini rușinoase ale istoriei noastre. Chișinăul sub ocupația românească și crearea de către fasciștii români a unui ghetou evreiesc în centrul orașului la 25 iulie 1941. Despre aceasta ar trebui să învețe toți copiii și generațiile următoare, pentru a înțelege diferite procese și a se vaccina împotriva nazismului. E suspect, dar din anumite motive acest subiect este ignorat total de sistemul nostru de "învățămînt". Oare de ce? P.S. Vă recomand să citiți textele originale din ziarele din acea perioadă pentru a vă convinge de adecvarea mentală a naziștilor români. Nu vă amintește de nimic?", a scris Valeriu Ostalep pe pagina sa socială.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Valeriu Ostalep , nazisti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
805 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Ghindeşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 117 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 805 locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.