29 iulie 2019, 17:30 Realitatea moldovenească views 4002
MAI al Rusiei cere instanței arestarea lui Plahotniuc în contumacie
29 iulie 2019, 17:30 Realitatea moldovenească views 4002

MAI al Rusiei cere instanței arestarea lui Plahotniuc în contumacie

Departamentul de urmărire al MAI solicită Judecătoriei sectorului Tverskoi a Moscovei să-l aresteze în contumacie pe businessmanul și politicanul Vladimir Plahotniuc acuzat de organizarea unei comunități criminale, relatează TASS.

Judecătoria sectorului Tverskoi a primit demersul Departamentului de urmărire al MAI cu privire la alegerea unei măsuri de reprimare pentru Vladimir Plahotniuc sub formă de arestare în contumacie.

Potrivit reprezentantului instanței, ședința a fost programată pentru ziua de astăzi, 15:30 (ora Moscovei), dar a parvenit o solicitare privind amînarea acesteia pentru ziua de mîine.

Plahotniuc este acuzat de comiterea crimelor prevăzute în partea 1 și 2 a articolului 210 al Codului Penal al Federației Ruse „Organizarea unei comunități criminale și participarea la ea" , precum și în partea a treia a articolului 193.1 al CP al FR „Efectuarea operațiunilor valutare de transfer al banilor în valută străină sau valuta FR pe conturile nerezidenților cu folosirea unor documente false".

În 2017 Plahotniuc a fost arestat în lipsa sa de către Judecătoria sectorului Basmannîi a Moscovei în baza demersului Direcției Generale Cercetare a Comitetului de Urmărire a FR, fiind anunțat în căutare internațională.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

MAI , arest , Vlad Plahotniuc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1671
Populația:
1065 locuitori

Nucăreni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Nucăreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Teleneşti şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1065 de oameni. Satul Nucăreni a fost menționat documentar în anul 1671 cu denumirea Îndărătnici.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.