31 august 2019, 11:40 Realitatea moldovenească views 4111
Ministerul Educației avertizează: E interzisă colectarea banilor în școli
31 august 2019, 11:40 Realitatea moldovenească views 4111

Ministerul Educației avertizează: E interzisă colectarea banilor în școli

Colectarea plăților informale în sistemul educațional este interzisă. Atenționarea vine din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, care a emis un ordin în acest sens.

Instituția a precizat că părinții nu trebuie să achite sume ilegale, iar copiii trebuie să se afle la școală într-un mediu bazat pe corectitudine, profesionalism și siguranță.

„Meseria de cadru didactic este și trebuie să fie o profesie prestigioasă și de onoare, iar acuzațiile de corupție dăunează acestui obiectiv", a precizat ministerul într-un comunicat.

De asemenea, instituția a atenționat directorii și profesorii din instituțiilor de educație că trebuie să reacționeze prompt și să întreprindă acțiunile necesare pentru prevenirea corupției în sistem. În astfel de situații, factorii implicați sunt îndemnați să sesizeze Ministerul Educației și chiar Centrul Național Anticorupție.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ministerul Educaţiei , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
55 locuitori

Rădulenii Noi este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 55 de oameni. Satul Rădulenii Noi a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.