01 octombrie 2012, 10:57 Realitatea moldovenească views 2879
01 octombrie 2012, 10:57 Realitatea moldovenească views 2879

De astăzi, utilizarea secerii şi ciocanului comunist va fi sancţionată cu amenzi de pînă la 10 mii de lei

Astăzi, intră în vigoare legea care interzice folosirea simbolurilor comuniste - secera şi ciocanul. Chiar şi aşa, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a declarat că nu va renunţa la sigla partidului.

Anterior, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a spus că prin adoptarea acestei legi Alianţa pentru Integrare Europeană limitează activitatea politică a celui mai mare partid din Moldova. “Nu ne-am înţeles cu nimeni şi nici nu avem de gînd să ne înţelegem cu aceştia, care au uzurpat puterea în stat. Noi nu ne dezicem de sigla noastră în niciun caz", a spus Voronin.

Totodată, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a depus o sesizare la Curtea Constituţională, prin care contestă legalitatea adoptării hotărîrii cu privire la condamnarea comunismului şi a interziceri simbolicii comuniste. În cazul în care Curtea Constituţională nu le va da dreptate, PCRM intenţionează să apeleze şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

La data de 12 iulie, Parlamentul de la Chișinău a condamnat regimul totalitar comunist şi a interzis folosirea simbolurilor comuniste - secera şi ciocanul. Amendamentul prevede amenzi de pînă la 3000 de lei pentru persoane fizice şi pînă la 10000 de lei pentru persoane juridice, dacă nu se conformează acestor prevederi.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
924 locuitori

Oneşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Oneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Strășeni și la 48 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 924 de oameni. Satul Onești a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.