06 noiembrie 2019, 15:00 Realitatea moldovenească views 3459
PSRM cere demisia ministrei Justiției
06 noiembrie 2019, 15:00 Realitatea moldovenească views 3459

PSRM cere demisia ministrei Justiției

Partidul Socialiștilor cere demisia ministrei Justiției, Olesea Stamate, după ce aceasta a anunțat că urmează a fi anulat concursul de selectare a candidatului pentru funcția de procuror general. Potrivit PSRM-ului, asupra ministrei ar fi fost făcute presiuni, după ce „favoritul" Guvernului nu a trecut în etapa finală a concursului.

„Avem parte de un final comico-tragic, care aduce cu sine cel mai mare eșec al actualei guvernări. Anumite presiuni politice care s-au făcut asupra ei (n.r Olesea Stamate), au determinat-o să ia o decizie care discreditează total reforma justiției, demonstrînd dependența față de politic. Ministra Stamati trebuie să facă gestul de onoare și să demisioneze, cu scuze publice adresate cetățenilor", a declarat deputatul socialist Vasile Bolea.

Socialiștii cred că această decizie a Ministerului Justiției de a anula concursul a fost luată pentru că nu a trecut în etapa finală Ștefan Gligor, care ar fi fost „preferatul" guvernării la funcția de procuror general.

„Asta demonstrează lipsa totală de independență a acestui ministru. Avem indiciile unei incompetențe clare. În aceste condiții, PSRM așteaptă demisia ministrului și desemnarea de către Blocul ACUM a unei persoane competente pentru funcția de ministru al Justiției", a adăugat Bolea.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

PSRM , ministru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
406 locuitori

Mirceşti este un sat din cadrul comunei Boghenii Noi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 406 oameni. Satul Mircești a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.