27 noiembrie 2019, 18:00 Realitatea moldovenească views 3097
Declarație: În sistemul educațional sînt bani
27 noiembrie 2019, 18:00 Realitatea moldovenească views 3097

Declarație: În sistemul educațional sînt bani

În sistemul educațional al R.Moldova există resurse financiare, dar cea mai mare problemă constă în faptul că acestea sînt gestionate ineficient.

Declarația aparține ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova, notează Noi.md.

Ministrul afirmă că anual, sumele alocate acestui sector cresc, dar eficiența modului în care sînt cheltuiți banii nu se vede.

„În sistemul educațional sînt bani și în fiecare an se alocă sume din ce în ce mai mari. Este o problemă principială și destul de mare gestionarea eficientă a acestor surse. Nu este atît problema că nu sînt mani suficienți, ci cheltuirea ineficientă a acestor surse. Deseori se cheltuiesc bani neîntemeiat și fără careva efect pozitiv pentru întregul sistemul. Mă refer la achizițiile care se fac, alte cheltuieli nemotivate, inclusiv deplasările de serviciu ale funcționarilor, etc. Trebuie să avem u sistem eficient de gestionare", a specificat Popovici.

Potrivit lui, sistemul educațional rămîne prioritate pentru autorități, dar ea trebuie materializată.

Ministrul s-a referit și la problema diferenței calității studiilor în instituțiile de învățămînt publice și cele private.

„Sînt convins că nu trebuie să fie deosebire: toți trebuie să aibă acces la studii de calitate și aceasta va fi o prioritate pentru Ministerul Educației", a adăugat Corneliu Popovici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

declarație , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
4044 locuitori

Goteşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Constantineşti și Goteşti. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cantemir și la 138 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4044 de oameni. Satul Gotești a fost menționat documentar în anul 1546.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.