11 octombrie 2012, 09:24 Realitatea moldovenească views 6184
11 octombrie 2012, 09:24 Realitatea moldovenească views 6184

Din 1 decembrie vom avea certificate de înmatriculare de tip nou

Cu începere de la 1 decembrie anul curent, în Republica Moldova vor fi introduse certificate de înmatriculare pentru vehicule de model nou. O hotărîre în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Cabinetul de Miniştri. Certificatele eliberate anterior vor fi valabile pînă la expirarea termenului pentru care au fost emise, transmite MOLDPRES.

Pavel Filip, ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, a specificat, în şedinţă, că noul document va avea dimensiuni mai mici faţă de cel actual, dar şi va conţine date suplimentare cu privire la drepturile asupra vehiculului, perioada valabilităţii documentului, masa proprie a vehiculului, data înmatriculării, numărul omologării transportului, tipul de combustibil şi numărul de locuri pe scaune. Certificatul de înmatriculare va conţine un cod cu bare, care va include informaţii despre mijlocul de transport, titularul documentului şi drepturile acestuia asupra vehiculului. Documentul va permite titularului exploatarea vehiculului în traficul rutier, inclusiv cel internaţional. Noile modificări corespund cerinţelor Comunităţii Europene.

De asemenea, de la aceeaşi dată, va fi eliberat un nou tip al certificatului de înmatriculare provizoriu, cu semne de protecţie, care va fi valabil pe perioada perfectării certificatului de înmatriculate. Acesta va servi, de asemenea, în calitate de document de bază pentru automobile ce aparţin persoanelor fizice care, din considerente religioase, au refuzat numărul de identificare de stat (IDNP).

Introducerea noilor certificate de înmatriculare pentru vehicule nu vor implica solicitanţilor cheltuieli în plus faţă de preţurile actuale ale acestora. Actualmente, costul unui certificat de înmatriculare este de 190 de lei (circa 12 euro), notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

transport public , economie , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
3200 locuitori

Lunga este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Lunga este este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dubăsari și la 42 km de Chișinău. Populaţia satului Lunga alcătuia 3200 de oameni în anul 2011. Satul Lunga a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.