12 octombrie 2012, 10:11 Realitatea moldovenească views 7408
12 octombrie 2012, 10:11 Realitatea moldovenească views 7408

Karasin: Rusia nu intenționează să o trateze ca „provincia Basarabia”


Foto: aoil-gas.su 

Rusia are sentimente de rudenie pentru Moldova și nu intenționează să trateze republică ca „provincia Basarabia”. Despre aceastra a declarat într-un interviu acordat RIA Novosti, vice ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Grigorii Karasin.

Potrivit lui, în prezent, Chișinăul și Moscova „intenționează să continue dialogul”.

"Acest lucru, noi știm, este așteptat de moldoveni. Pentru ruși, la rîndul lor, percepția Republicii Moldova este asociată cu sentimente de rudenie. Astfel a determinat istoria. Grija pentru edificarea statalității republicii independente, întotdeauna ne-a determinat să o susținem. Pentru noi Moldova nu este "provincia Basarabia", ci un partener cu drepturi depline, egal și respectat în cooperarea politică, economică și umanitară ", - a spus el.

Diplomatul a menționat că "este timpul de a cîntări serios și a planifica perspectiva relațiilor pe termen mediu".

"Puncte de plecare ar trebui să fie aspectele legate de investiții, stabilitatea și cooperarea în sectorul energetic, nu în ultimul rînd, o colaborare regională luînd în calcul și Transnistria. De răspunsul la această întrebare depinde sub ce semn și ce efect va avea parteneriatul", - a concluzionat oficialul rus.

Cuvinte cheie:

politica , contract , economie , Rusia , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
2253 locuitori

Purcari este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Viişoara și Purcari. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ștefan Vodă și la 114 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2253 de oameni. Satul Purcari a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.