12 octombrie 2012, 10:52 Realitatea moldovenească views 10098
12 octombrie 2012, 10:52 Realitatea moldovenească views 10098

Plahotniuc, Șor şi Voronin – businessmenii păziți de ”Fulger”

Businessmenii Vlad Plahotniuc, Ilan Şor şi Oleg Voronin sînt doar cîteva dintre persoanele particulare care au profitat de serviciile Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială (BDS) „Fulger”. Despre aceasta a declarat pentru NOI.md liderul Mişcării Populare „Antimafie”, Sergiu Mocanu.

Potrivit lui Mocanu, prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, a renunţat acum un an la serviciile „Fulger”. „Ilan Şor şi acum se foloseşte de ele, la fel cum şi Oleg Voronin, şi mulţi alţii”, a spus Mocanu. Liderul Mișcării „Antimafie” susține că nemulțumirea lui Filat este parte a unei acțiuni de PR. „A fost o farsă, o acţiune de imagine. El foarte bine ştie cum este starea de lucruri”.

De altă parte, șeful adjunct al BDS „Fulger”, Oleg Balan, susține că instituția oferea pază persoanelor particulare perfect legal, acest serviciu fiind prevăzut inclusiv de Legea bugetului de stat pe anul 2012, adoptată la 27 decembrie 2011. Potrivit lui Balan, în prezent se folosesc de serviciile brigăzii „Fulger” două persoane, refuzînd însă să dea nume.

Întrebat dacă aceștia ar fi Ilan Șor și Oleg Voronin, Balan a dat de înțeles că Șor ar putea fi unul dintre ei, nu însă și fiul fostului președinte. „Oleg Voronin nu mai este clientul nostru din anul 2009, după scandalul cu pădurea Țiganca”, a concretizat șeful adjunct al BDS „Fulger”.


Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

politica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1628
Populația:
1509 locuitori

Schineni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Schineni și Schinenii Noi. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1509 oameni. Satul Schineni a fost menționat documentar în anul 1628.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.