16 octombrie 2012, 16:25 Realitatea moldovenească views 6385
16 octombrie 2012, 16:25 Realitatea moldovenească views 6385

Odată cu liberalizarea regimului de vize moldovenii se vor afla în Europa fără vize timp de trei luni

Moldova va putea trece la următorul pas în procesul de liberalizare a vizelor, dacă legea antidiscriminare va fi implementată după toate rigorile a declarat în cadrul unui interviu pentru epresa.md șeful delegaţiei Uniunii Europene la Chișinău, Dirk Schuebel.

"În procesul de liberalizare a regimului de vize, Moldova se îndreaptă în direcţia corectă. Începînd dialogul în 2010, Uniunea Europeană nu a crezut că deja în 2012 se va trece la pasul al doilea a acestui dialog. Acum, în mare parte totul depinde de Moldova. Noi vom analiza atent cît de repede se va aproba şi adopta implementarea legii antidiscriminare. Dacă totul va decurge conform rigorilor, sunt convins că Moldova va putea trece la următorul pas în procesul de liberalizare a vizelor", - a afirmat el.

Oficialul european a declarat că posibilitatea de a călători fără vize, însă, nu va presupune şi dreptul de a munci legal în spaţiul Uniunii Europene, informează publika.md. "Toţi cetăţenii vor putea călători timp de 3 luni fără viză, desigur aceasta nu va include permisul de a lucra în Europa, aşa cum nu a fost inclus pentru început la toate ţările membre ale Uniunii Europene", a menţionat Dirk Schuebel.  

De asemenea, a declarat că vizita preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în Moldova "va avea un impact pozitiv asupra societăţii din această ţară, inclusiv asupra guvernării. În cadrul vizitei sale, Barroso va discuta despre relaţiile bilaterale, aflate într-un curs de dezvoltare foarte bun".

Cuvinte cheie:

viza , Liberalizare , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
50 locuitori

Lîsaia Gora este un sat din cadrul comunei Ulmu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Lîsaia Gora alcătuia 50 de oameni în anul 2012. Satul Lîsaia Gora a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.