17 octombrie 2012, 15:35 Realitatea moldovenească views 7227
17 octombrie 2012, 15:35 Realitatea moldovenească views 7227

Confuzii pe piaţa medicamentelor

După ce s-a anunţat că de marți intră în vigoare ordinul privind comercializarea unor medicamente doar cu reţetă de la medic, Ministerul Sănătăţii anunţă un nou termen, informează prime.md. Documentul va intra în vigoare numai după ce va fi publicat în Monitorul Oficial. Pînă atunci însă, de teama cozilor din clinici, mai mulţi moldoveni au trecut prin farmacii ca să-şi facă stocuri. Informaţia că în scurt timp mai multe medicamente nu vor putea fi cumpărate decît în bază de reţetă, i-a panicat pe unii moldoveni, care au mers la farmacii să-şi facă stocuri.

Potrivit unui ordin semnat de Andrei Usatîi, specialiştii care încalcă prevederile documentului riscă să rămînă fără licenţa de activitate.

Astăzi nici urmă de respectarea ordinului, aşa că în toate farmaciile, moldovenii au putut cumpăra medicamentele dorite fără reţetă. Serviciul de Presă al Ministerului Sănătăţii a anunţat că de fapt, documentul va avea valoare juridică mai tîrziu şi asta pentru că nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit ordinului semnat de Ministrul Sănătăţii, cca 80 la sută dintre medicamente, între care cele antituberculoase, substanţe psihotrope, dar şi stupefiante vor putea fi procurate numai cu recomandarea medicului.

 

Cuvinte cheie:

farmacii , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
24 locuitori

Șevcenco este un sat din cadrul comunei Mocra din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 112 km de Chișinău. Populaţia satului Șevcenco alcătuia 24 de oameni în anul 2004. Satul Șevcenco a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.