18 octombrie 2012, 10:50 Realitatea moldovenească views 3723
18 octombrie 2012, 10:50 Realitatea moldovenească views 3723

Matyas Szilagyi: Ungaria va susține aspirațiile europene ale Moldovei

Noul ambasador al Ungariei la Chișinău, , a reconfirmat suportul ţării sale faţă de integrarea europeană a Republicii Moldova şi faţă de reintegrarea teritorială. Matyas Szilagyi a dat astăzi prima sa conferinţă de presă, după prezentarea scrisorilor de acreditare, informează MOLDPRES.

Pronunţîndu-se pentru o perspectivă clară de integrare a Republicii Moldova în structurile europene, noul ambasador şi-a exprimat speranţa că Chişinăul va semna cu Uniunea Europeană Acordul de Asociere, care presupune şi liberalizarea regimului de vize, pînă la finele anului viitor. "Noi susţinem prin toate mijloacele noastre, politice şi diplomatice, integrarea europeană a R. Moldovei", a spus Matyas Szilagyi.

Ambasadorul a dezvăluit planuri de organizare a unei vizite a Şefului statului ungar, Janos Ader, în Moldova, către sfîrşitul anului viitor, accentuînd că demnitarul urmează să vină însoţit de oameni de afaceri. Matyas Szilagyi a spus că agenţi economici din Ungaria sînt interesaţi de privatizări în Republica Moldova. Şeful misiunii diplomatice a Ungariei a afirmat că va depune eforturi pentru a organiza o primă reuniune a comisiei interguvernamentale pentru cooperarea economică.

Ambasada Ungariei la Chișinău are în administraţia sa Centrul unic de eliberare a vizelor Schengen, care facilitează călătoriile moldovenilor în 15 ţări europene. În scurt timp, Norvegia va deveni a 16-a ţară care va utiliza serviciile acestui Centru, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

politica , Europa , unire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1985
Populația:
476 locuitori

Clișova Nouă este un sat din cadrul comunei Ciocîlteni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 22 km de oraşul Orhei şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 476 de oameni. Satul Clișova Nouă a fost întemeiat în anul 1985.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.