18 octombrie 2012, 12:37 Realitatea moldovenească views 8197
18 octombrie 2012, 12:37 Realitatea moldovenească views 8197

Victor Gurău: Responsabilitatea pentru situația din CMC o poartă primarul

Responsabilitatea pentru situația din Consiliul Municipal Chișinău o poartă primarul general, Dorin Chirtoacă. Aceasta este opinia consilierului din partea Partidului Comuniștilor, Victor Gurău, scrie Moldnews.

În cadrul dezbaterilor pe marginea situației tensionate din administrația orașului, consilierul-comunist a constatat că există cîteva probleme, din cauza cărora lucrurile în administrația capitalei stau prost. În spatele tuturor acestor probleme fie direct, fie indirect, se află primarul Chirtoacă.

Una dintre problemele orașului este subminarea principiilor democratice și prevederilor constituționale din partea primarului general și a unui  grup de persoane care urmăresc anumite interese.

Consilier a adăugat că o altă problemă este corupția alimentată de administrația Chișinăului și "fără nici o îndoială, putem spune că șeful acestei corupții este domnul Chirtoacă."

"Dorin Chirtoacă nu numai alimentează și susține corupției, dar, de asemenea, contribuie la dezvoltarea ei de la o zi la alta, prin diverse proiecte", - a declarat el, menționînd că problema capitalei sînt grupurile de interese legate de microbuze, transportul public, tarabe, piețe.

Consilierul a spus că demisia anticipată a primarului ar putea fi legată de corupție și subminarea activității consiliului municipal.

"Tot ce se întîmplă în consiliul municipal, este din vina unui singur om – Dorin Chirtoacă - care are în buzunar două fracțiuni și cîțiva consilieri. De ce face aceasta? Pentru a fura?" - a spus el, menționînd că PCRM "se așteaptă la cooperare în Consiliu pe diverse probleme, dar nu în biroul lui Chirtoacă. Dorim să vedem alături colegi, nu consilieri de buzunar".

Cuvinte cheie:

Chisinau , primaria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
272 locuitori

Alexăndreşti este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucuieţii Vechi, Cucuieţii Noi, Ivăneşti și Alexăndreşti. Localitatea este situată la distanța de 13 km de orașul Rîșcani și la 198 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 272 de oameni. Satul Alexăndrești a fost menționat documentar în anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.