21 octombrie 2012, 10:05 Realitatea moldovenească views 5490
21 octombrie 2012, 10:05 Realitatea moldovenească views 5490

Moldova nu va avea în viitorul apropiat un nou contract cu Gazprom-ul

Moldova nu va avea în viitorul apropiat un nou contract cu Gazprom-ul. Declaraţia îi aparţine premierului Vlad Filat, potrivit căruia negocierile cu reprezentanţii concernului rus continuă, relatează publika.md. Mai mult, premierul a spus că urmează să aibă, luni o discuţie telefonică pe această temă cu premierul rus Dmitri Medvedev.

"Sîntem departe în a spune că, uite, azi sau mîine urmează să obţinem contract semnat. Negocierile merg pe toate dimensiunile. Eu, luni, voi avea o discuţie telefonică cu dl prim-ministru al Federaţiei Ruse, dl Medvedev, la orele 15:00 şi vom continua discuţiile", a precizat Filat.

După ministeriala Comunităţii Energetice europene, de la Budva, Muntenegru, în cadrul căreia Moldova a obţinut permisul de a amîna pînă în 2020 implementarea pachetului energetic trei, autorităţile speră că discuţiile cu Gazprom vor fi mai productive. Vicepremierul Valeriu Lazăr a declarat, înainte de vizita de la Minsk, din 19 octombrie, unde a participat la reuniunea Consiliului Electroenergetic al CSI, că va încerca să-i convingă pe ruşi să semneze un nou contract privind livrarea gazelor naturale. Lazăr s-a arătat convins că va reuşi să-i convingă pe ruşi să semneze un nou contract privind livrarea gazelor naturale.

"Noi vrem preţuri reale pentru gazele naturale, vrem preţuri reale pentru tranzitul gazelor şi sper ca în cadrul acestui 'turneu energetic' să găsesc un compromis", a declarat Lazăr.

Consiliul Ministerial al Comunităţii Energetice a aprobat cererea Republicii Moldova de a amîna implementarea pachetului energetic trei. Astfel, acesta va fi implementat pînă în anul 2020, dar nu pînă în 2016, aşa cum era planificat iniţial.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1636
Populația:
359 locuitori

Chetroşeni este un sat din cadrul comunei Mireşti, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 359 de oameni. Satul Chetroşeni a fost menționat documentar în anul 1636.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.