22 octombrie 2012, 10:26 Realitatea moldovenească views 6222
22 octombrie 2012, 10:26 Realitatea moldovenească views 6222

Noi amenzi pentru şoferi


Foto: trm.md 

Şoferii care vor crea situaţii de accident şi vor determina pe alţi participanţi la trafic să schimbe brusc viteza, vor risca o amendă de la 1500 la 2000 de lei cu aplicarea a cinci puncte de penalizare, fie cu privarea dreptului de a conduce vehicule pe un termen de la 6 luni la 1an, transmite trm.md. Acest lucru îl presupun modificările Codul Contravenţional, care sunt propuse de către Ministerul Afacerilor de Interne (MAI).

Totodată, Poliţia Rutieră propune şi introducerea noilor sancţiuni cu privire la persoanele ce organizează sau participă la competiţii de vehicule. Conducătorii auto ce vor participa la asemenea competiţii riscă o amendă de la 300 la 400 de lei cu aplicarea a 3 puncte penalizare. În caz că participanţii curselor vor genera situaţii de accident, aceştia vor fi penalizaţi cu prevederile articolului referitor la şoferii care vor crea situaţii de accident.
 
Poliţia propune pedepsirea persoanelor care organizează asemenea competiţii. Acestea vor fi  sancţionate cu o amendă de la 2000 la 3000 de lei, fie cu arest contravenţional pe un termen de 15 zile, în ambele cazuri cu privarea dreptului de a conduce vehicule pe un termen de 1 an.
 
Modificările respective sunt examinate de către Ministerul Afacerilor Interne. Acestea vor fi remise ulterior Guvernului.

Cuvinte cheie:

amenda , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
0 locuitori

Crasnaia Besarabia este un sat din cadrul comunei Colosova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Grigoriopol și la 87 km de Chișinău. Satul Crasnaia Besarabia este în prezent o localitate depopulată. Satul Crasnaia Besarabia a fost înființat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.