24 octombrie 2012, 15:42 Realitatea moldovenească views 7448
24 octombrie 2012, 15:42 Realitatea moldovenească views 7448

Părinţii vor putea să verifice de la distanţă reuşita copiilor la şcoală


Foto: alfanews.md 

Părinţii vor putea vizualiza notele elevilor pe internet accesînd un registru electronic. În prezent în capitală această posibilitate există la un singur liceu, iar în altele 5 softul este în proces de implementare.

Şefa Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport Chișinău, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a declarat pentru Info-Prim Neo că implementarea registrului electronic presupune mai multe cheltuieli, inclusiv şi dotarea fiecărei săli de clasă cu un computer, ca profesorul să poată introduce imediat nota în catalog şi să nu fie nevoit să meargă în cabinetul metodologic şi să le introducă cu ajutorul operatorului.

La această etapă municipalitatea poate realiza acest proiect doar cu subvenţionarea din partea părinţilor, în instituţiile unde există asemenea solicitări, însă nu este exclus că pe viitor se va discuta şi perspectiva ca acesta să fie extins în tot municipiul.

Softul oferă o parolă pentru fiecare părinte cu ajutorul căreia poate vizualiza în regim real notele pe care le obţine elevul. În paralel se pun note şi în registrul obişnuit. Însă, odată cu implementarea acestui soft pe larg, s-ar putea să se renunţe la registrul pe hîrtie.

În prezent registru electronic are doar Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din capitală. Directorul instituţiei, Eleonora Goncear, a declarat pentru Info-Prim Neo că instituţia a fost selectată de către o companie din Romînia care şi-a asumat cheltuielile pentru instalarea softului, procurarea calculatoarelor, inclusiv şi conectarea la internet.

 

Cuvinte cheie:

copii , scoala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
78 locuitori

Ulmul Mic este un sat din cadrul comunei Ulmu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Ulmul Mic alcătuia 78 de oameni în anul 2012. Satul Ulmul Mic a fost înființat la ănceputul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.