15 februarie 2020, 13:46 Realitatea moldovenească views 3304
Poate fi schimbat contractul de muncă fără consimțămîntul angajatului?
15 februarie 2020, 13:46 Realitatea moldovenească views 3304

Poate fi schimbat contractul de muncă fără consimțămîntul angajatului?

Administrația instituției nu are dreptul să reducă salariul angajatului fără știrea și consimțămîntul acestuia, iar contractul individual de muncă poate fi modificat doar în baza unui Acord suplimentar semnat de părți, anexat la contract și care este parte integrantă a acestuia.

Un astfel de răspuns au dat reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, la întrebarea venită la redacția portalului Noi.md din partea unei cititoare, soră medicală, Ina Sosna din satul Sturzovca, raionul Glodeni, care a rugat șeful ministerului de profil, Viorica Dumbrăveanu, să clarifice situația, în care femeii i-a fost redusă norma de muncă cu 0,25 la sută fără știrea și fără acordul ei, în ciuda faptului că ea are doi copii minori, iar două persoane cu vîrstă de pensionare continuă să lucreze cu jumătate de normă de mai mulți ani.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

munca , contract

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1576
Populația:
2050 locuitori

Tîrnova este un sat şi comună din raionul Edineţ. Tîrnova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe malul drept al rîului Racovăț, la o distanță de 18 km de orașul Edineț, la 33 km de stația de cale ferată Brătușeni şi la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2050 de oameni. Satul Tîrnova, din ținutul Hotin, este atestat documentar la 17 aprilie 1576, cu denumirea Truineva.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.