20 februarie 2020, 15:00 Realitatea moldovenească views 2976
“Visul” lui Veaceslav Bokii. De ce un oficial ucrainean gestionează proprietățile moldovenești?
20 februarie 2020, 15:00 Realitatea moldovenească views 2976

“Visul” lui Veaceslav Bokii. De ce un oficial ucrainean gestionează proprietățile moldovenești?

Recent, în presa moldovenească a apărut o informație despre distrugerea bazei de odihnă "Мечта (Visul)"de pe litoralul ucrainean al Mării Negre (Zatoka), care aparține Republicii Moldova.

De samavolnicie în raport cu proprietatea străină este responsabil șeful interimar al primăriei Zatoka, Veaceslav Bokii, care a dispus demontarea clădirii sanatoriului, pentru ca în locul ei să construiască propriul hotel. Desigur, el nu acționează de unul singur: jurnaliștii ucraineni care au investigat atacul rider asupra bazei "Visului", au numit un șir întreg de oficiali ucraineni care acționau în interesul lui Bokii. În plus, din informațiile lor, unul dintre demnitarii suspuși ai Agenției proprietății publice din Republica Moldova, pentru că a anulat paza unui obiect al statului și chipurile pentru tăcerea sa, a primit tradiționala recompensă pentru stațiunea balneară– un teren pe litoral.

La rîndul său, Agenția Proprietății Publice declară că de baza de odihnă "Visul" deja de mai mult de trei ani este responsabil Ministerul Justiției: în 2016, în baza unei hotărîri a guvernului, Agenția a transmis acest obiect în gestiunea ministerului Justiției.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ucraina , proprietate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1722 locuitori

Dîngeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Dîngeni și Grinăuți. Satul Dîngeni este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița, la 1,5 km de stația de cale ferată Grinăuți și la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1722 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Dîngeni datează din 21 septembrie 1529.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.