30 octombrie 2012, 11:03 Realitatea moldovenească views 3297
30 octombrie 2012, 11:03 Realitatea moldovenească views 3297

Din 1 noiembrie, șoferii sînt obligați să circule cu farurile pe faza scurtă

Începînd cu prima zi a lunii noiembrie, şoferii autoturismelor trebuie să se deplaseze cu farurile pe faza scurtă pe timp de zi, în caz contrar, vor fi amendaţi. Despre această a anunțat în cadrul ședinței serviciilor municipale șeful poliției municipale Silviu Mușuc, notează NOI.md. Potrivit lui, Regulamentul este impus, deoarece perioada 1 noiembrie31 martie se caracterizează printr-o vizibilitate scăzută din cauza ceţii şi a precipitaţiilor mai frecvente.

Totodată, Mușuc a solicitat șoferilor să se pregătească din timp pentru sezonul de iarnă, prin schimbarea cauciucurilor pe cele de iarnă. Asta pentru ca, începînd cu 1 decembrie, să nu fie amendați pentru neconformare. „În ultimele zile, cînd vom avea scăderea temperaturii, șoferii trebuie să fie pregătiți”, a spus Mușuc.

Menționăm că amenda pentru cei care nu vor circula începînd cu 1 noiembrie cu farurile pe faza scurtă este de pînă la trei unităţi contravenţionale, ceea ce reprezintă în jur de 60 de lei.

În sezonul rece 2011-2012 pentru această nerespectare a legii au fost inițiate circa 1000 de procese contravenționale, în valoare totală de 65 de mii de lei.


Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

politia , amenda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1870
Populația:
5940 locuitori

Crasnaia Gorca este un sat din cadrul comunei Delacău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Grigoriopol și la 62 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnaia Gorca alcătuia 5940 de oameni în anul 2005. Satul Crasnaia Gorca a fost menționat documentar în anul 1870.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.