01 noiembrie 2012, 15:15 Realitatea moldovenească views 7135
01 noiembrie 2012, 15:15 Realitatea moldovenească views 7135

În Molodva cresc tarifele pentru serviciile poştale


Foto: posta.md

Tarifele pentru serviciile poştale prestate de Întreprinderea de Stat "Poşta Moldovei" se vor majora în medie cu 30 la sută. O hotărîrire în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Guvern, transmite MOLDPRES.

Pavel Filip, ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, a menţionat, în şedinţă, că actualizarea tarifelor la serviciile poştale se impune ca urmare a majorării preţurilor la energia electrică, la combustibil, la piese de schimb etc.

Astfel, noile tarife pentru poşta de scrisori cu treptele de greutate între 20 de grame şi 500 de grame vor înregistra o creştere de 30 la sută, iar pentru treptele de greutate de peste 500 g, tarifele vor rămîne la nivelul celor în vigoare din anul 2008.

Totodată, vor fi menţinute înlesnirile de 50 de procente pentru tarifele la imprimate expediate pe adresa bibliotecilor şi cele ce conţin ediţii periodice pentru copii.

Tarifele sînt identice atît pentru persoanele fizice, cît şi pentru cele juridice. Din volumul total al poştei de scrisori naţionale, circa 90 la sută reprezintă poşta de scrisori expediată de agenţi economici şi doar 10 procente - cea expediată de persoane fizice.

Potrivit lui Filip, în prezent, tariful pentru expedierea unei scrisori de 20 de grame este de 1,20 lei, pe cînd costul serviciului este de 1,75 lei. Astfel, aplicînd tarifele în vigoare, "Poşta Moldovei" a înregistrat pierderi de peste 10 milioane de lei, în anul 2011, iar în anul 2012 pierderile estimative vor constitui circa 17 milioane de lei.

Noile tarife vor intra în vigoare de la data de întîi a lunii următoare, după publicarea deciziei în Monitorul Oficial, dar nu mai devreme decît în 15 zile după publicare, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

posta , servicii , preţ

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
629 locuitori

Goianul Nou este un sat din cadrul comunei Stăuceni, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 629 de oameni. Satul Goianul Nou a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.