16 martie 2020, 17:15 Realitatea moldovenească views 4096
Ultima oră! În Moldova va fi decretată stare de urgență
16 martie 2020, 17:15 Realitatea moldovenească views 4096

Ultima oră! În Moldova va fi decretată stare de urgență

Șeful statului, Igor Dodon, i-a cerut Guvernului să facă un demers către Parlament pentru a fi instituită starea de urgență în toată țara.

Despre aceasta președintele a anunțat în adresarea sa către națiune.

„Este necesar să luăm această măsură pentru ca instituțiile statului să poată acționa cît de rapid posibil, să nu aibă impedimente birocratice, iar în cazul în care ne vom confrunta cu o creștere alarmantă de cazuri în anumite zone, să putem lua imediat măsurile impuse privind izolarea focarelor. Îi asigur însă pe toți cetățenii că măsurile luate vor fi comunicate și explicate detaliat, așa încît să se poată adapta cît mai bine la ele", a declarat Igor Dodon.

Potrivit legii, starea de urgență se declară la propunerea Preşedintelui Republicii Moldova sau a Guvernului. Durata stării de urgenţă nu va depăşi 60 de zile.

În funcţie de evoluţia situaţiei, Preşedintele Republicii Moldova sau Guvernul poate solicita Parlamentului prelungirea sau reducerea duratei stării de urgenţă, precum şi extinderea sau restrîngerea ariei de acţiune a acesteia.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

stare de urgență

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
499 locuitori

Cureşniţa este un sat din cadrul comunei Holoşniţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Soroca și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 499 de oameni. Satul Cureșnița a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.