12 aprilie 2020, 15:00 Realitatea moldovenească views 4168
Borșevici: Miliardarii trebuie să își deschidă portofelele
12 aprilie 2020, 15:00 Realitatea moldovenească views 4168

Borșevici: Miliardarii trebuie să își deschidă portofelele

Deputații din partea opoziției proeuropene, Partidului „Șor" și grupului parlamentar „ProMoldova" au contestat la Curtea Constituțională legea, pentru care Guvernul și-a asumat responsabilitatea și care a inclus măsuri pentru susținerea cetățenilor în timpul stării de urgență.

CC a decis să suspende temporar documentul. Sesizarea opoziției și decizia autorităților au fost comentate de Victor Borșevici, profesor, diplomat, relatează enews.md
„Atunci cînd vin vremuri critice, opoziția își începe jocurile și ridică problema legii. Deștepții și viclenii. Fie aceștia îunt oameni fără educație, fie pur și simplu proști. În așa

mod escrocii, sub pretextul luptei pentru drepturile oamenilor, cîștigă puncte electorale și destabilizează societatea. Atunci cînd situația este îngrozitoare, cînd toată lumea este în pericol și se adoptă măsuri dure, nu este momentul să se vorbească despre drepturile omului, trebuie să salvăm națiunea, cele mai necesare lucruri fiind hrana și asistența medicală", a spus Borșevici.

Borșevici a spus că cel mai ușor este pentru Statele Unite - au pornit mașina și au repartizat banii între oameni. În UE, țările bogate refuză să le ajute pe cele slabe. Țările din Europa de Est care s-au alăturat ulterior UE deja urlă. Dacă sînt ajutate, atunci foarte puțin. În ceea ce privește Moldova, acesta este cazul „ ajută-te singur". Spuneți-le celor care au furat miliardul – întoarceți banii și ajutați oamenii. Să răspundă Leancă, el a semnat actele. Și să răspundă toți integratorii europeni implicați în această fraudă.

„Guvernul poate doar ceea ce poate. Nici nu a presupus că vor exista astfel de cheltuieli. Și acum încearcă foarte mult să îi sprijine pe cei mai vulnerabili. Așadar, apelul acestor indivizi la Curtea Constituțională este o acțiune de PR, obiectivul lor fiind destabilizarea. Și de ce nu sînt bani în buget - au fost furați și voi sînteți implicați".

Diplomatul a afirmat optimist că nu sîntem singuri pe această lume, există cei care sînt într-o situație mai proastă. Poporul nostru multinațional este tare. Medicii noștri trebuie prețuiți. Avînd un salariu mizer, ei muncesc, riscîndu-și sănătatea și sănătatea celor apropiați.

„În Moldova există o rezervă. Pe parcursul integrării noastre europene a apărut un strat interesant al societății - numărul miliardarilor a crescut. Este timpul să deschidă portofelele pline și să ajute societatea, oamenii și guvernul. În mod normal, Curtea Constituțională ar trebui, înțelegînd situația, să amîne examinarea acestei cereri pînă la vremuri mai bune. Acum nu este momentul de a regla conturile, ci de a ajuta lumea", este convins Borșevici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

bani , situatie exceptionala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
711 locuitori

Doibani I este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doibani I, Doibani II și Coicova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Dubăsari și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani I alcătuia 711 oameni în anul 2011. Satul Doibani I a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.