12 noiembrie 2012, 13:05 Realitatea moldovenească views 3845
12 noiembrie 2012, 13:05 Realitatea moldovenească views 3845

Rogozin despre apărarea anti-rachetă NATO: Noi sîntem băieți răi, nu-i credem pe cuvînt

În ajunul vizitei sale în Republica Moldova, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, la o conferință internațională privind siguranța nucleară, a comentat declarațiile precum că sistemul de apărare antirachetă în Europa nu este îndreptat împotriva Rusiei. "Noi nu-i credem pe cuvînt, iar sistemul de apărare antirachetă este orientat împotriva Rusiei și țara are nevoie de garanții nu pe hîrtie, ci în metal", a spus Rogozin.

"Garanțiile principale pentru noi sînt: înțelegerea caracteristicilor de performanță ale rachetelor de apărare europene în ce privește distanța de acțiune a rachetelor interceptoare, viteza lor, altitudinea, localizarea sistemelor informatice", a adăugat Dmitri Rogozin.

Amintim că autoritățile române au acceptat amplasarea în țară a sistemului de apărare antirachetă NATO, ceea ce în mod automat face ca România să devină ținta armelor rusești de distrugere în masă, inclusiv nucleare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , politica , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1846
Populația:
3523 locuitori

Elizaveta este un sat şi comună aflat în subordinea administrativă a municipiului Bălţi. Elizaveta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Bălți și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3523 locuitori. Satul Elizaveta a fost menționat documentar în anul 1846.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.