21 noiembrie 2012, 12:12 Realitatea moldovenească views 3497
21 noiembrie 2012, 12:12 Realitatea moldovenească views 3497

Moldova a trecut la cea de-a doua fază de implementare a Planului de liberalizare a vizelor

Republica Moldova a trecut la cea de-a doua fază de implementare a Planului de liberalizare a vizelor. Afirmaţia a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate de Iurie Leancă, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Leancă, pe 19 noiembrie, Consiliul pentru afaceri externe ale UE a luat decizia de a permite Moldovei să treacă la faza evaluării condiţionalităţilor pe vize. "După formalizarea acestei decizii, în viitoarele luni, Moldova va fi vizitată de misiuni de evaluare şi, în baza rapoartelor acestora, se va stabili în ce măsura Republica Moldova îndeplineşte condiţiile pentru liberalizarea regimului de vize", a spus Leancă.

Şeful diplomaţiei de la Chișinău a menţionat că Moldova rămîne un caz de succes în cadrul Parteneriatului Estic şi în ultima perioadă a beneficiat de susţinerea mai multor oficiali europeni. "La finele lunii curente, la Chișinău va veni preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Oficialul vine să sprijine politic şi financiar parcursul ţării noastre", a afirmat Leancă.

Planul de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova a fost aprobat de UE în decembrie 2010. Atunci, autorităţile de la Chișinău anunţau că moldovenii vor putea circula fără vize în UE pînă la finele anului 2012, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

moldovenii , viza , Europa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1600
Populația:
2666 locuitori

Maramonovca este un sat şi comună din raionul Drochia. Maramonovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Drochia și la 201 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2666 de oameni. Satul Maramonovca a fost menționat documentar în anul 1600.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.