09 noiembrie 2020, 11:00 Realitatea moldovenească views 2841
Sandu, despre conflictul transnistrean: Trebuie să implementăm proiecte care să apropie oamenii
09 noiembrie 2020, 11:00 Realitatea moldovenească views 2841

Sandu, despre conflictul transnistrean: Trebuie să implementăm proiecte care să apropie oamenii

Candidata la președinție, Maia Sandu, spune că cunoaște despre schemele de corupție din Transnistria, de exemplu, în sectorul energetic și contrabanda cu țigări. Ele trebuie înlăturate. Delarațiile au fost făcute de Maia Sandu în cadrul emisiunii "Piatnița cu Anatolie Golea", transmite enews.md.

"Este evident că președintele ar trebui să fie implicat în procesul soluționării transnistrene. Cum vedeți soluția acestei probleme pe lungă durată? Aveți un plan, un concept? Ce veți propune?", a întrebat moderatorul emisiunii.

Reintegrarea Moldovei cu un astfel de președinte este imposibilă, opinie

„Știm despre schemele energetice, știm despre contrabanda, de exemplu, cu țigări. În cele 5 luni în care am fost în guvern, nu a existat deloc contrabandă cu țigări. Și astăzi au revenit la volumul de 4 miliarde. Vom lupta împotriva corupției și contrabandei. În al doilea rînd, problemele de pe ambele maluri. Acolo sînt agenți economici care sînt înregistrați oficial. 65% din exporturile transnistrene se îndreaptă către UE. Au același regim comercial ca și malul drept. Trebuie să ne asigurăm că nu există o componentă economică a corupției", a răspuns Sandu.

Sandu consideră că ar trebui căutată o soluție politică în formatul care există astăzi, „5 + 2".

"Da, nu funcționează astăzi, pentru că nu există interes. Dar trebuie să căutăm o soluție", spune politiciana.

"Mulți spun că cheia soluției se află în Federația Rusă. Va discuta Rusia această problemă, inclusiv cu președinta Maia Sandu?", a întrebat Golya.

"Va discuta. Pentru că zilele trecute am văzut un comunicat de presă al Ministerului de Externe rus, care spune că Rusia va colabora cu președintele ales de poporul moldovenesc. Mi se pare că aceasta este afirmația corectă. Da, voi colabora cu Rusia pe toate problemele, inclusiv soluționarea conflictului transnistrean", asigură Sandu.

Sursa: enews.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
3841 locuitori

Cunicea este un sat şi comună din raionul Floreşti. Cunicea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 40 km de orașul Florești și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3841 de oameni. Satul Cunicea a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.